Notícies

Restauració de plànols de la Catedral

L’Arxiu Capitular conserva documentació en diferents formats, com per exemple plànols de les diferents actuacions arquitectòniques de l’edifici. Enguany s’ha decidit restaurar onze plànols de finals del segle XIX corresponents a diferents parts de la façana principal i el claustre.

Els plànols presentaven brutícia superficial, taques d’humitat, estrips, vores i cantonades molt erosionades i pèrdua de suport, en alguns casos més que en d’altres. A la majoria d’estrips hi havia restes d’adhesiu de cintes autoadhesives.

La intervenció, realitzada pel taller Berta Blasi, ha consistit en una neteja mecànica en sec per eliminar tota la brutícia, una consolidació dels estrips i, en aquells llocs on era necessari, una reintegració de les llacunes.

La restauració ha estat possible gràcies a les subvencions per a l’elaboració i la millora d’instruments de descripció, per a la digitalització de fons i documents i per a la restauració de documents del patrimoni documental de Catalunya (CLT011), de la Generalitat de Catalunya.

A les següents imatges es pot veure l’abans i el després d’alguns plànols: